Aiemmat jutut

lauantai 10. joulukuuta 2011

Haaveilua

Sää ei ainakaan juuri tällä sekunnilla joulumieltä ylennä (tuulta, vettä, räntää ja angstinharmaita pilviä), muuten kuin kannustamalla sytyttelemään lamppuja ja kynttilöitä ja melkein mitä tahansa, että tulisi valoisampi olo. Onneksi omat ja pikkukirppujen menot vaativat sellaista turbobuustailua ympäri pääkaupunkiseutua, että sähkölasku ei nousse kauhean paljon normaalia suuremmaksi.  

Riimikirpun haaveissa siintää kuva, jossa kirppu istuskelisi saunan lauteilla päivät pitkät, kävisi välillä siemaisemassa mukillisen vettä, ja vaan mietiskelisi maailman menoa. Sillä aikaa lapset leikkisivät sulassa sovussa, koti tuulettaisi itse itsensä ja ruokaakin ilmaantuisi pöydänkulmalle. Kun siihen vielä lisättäisiin itse itsensä maksavat laskut, niin oi, olisipa se hauska hetki... taitaa kirppua laiskottaa, vaikka paljon olisi mukavaakin ja jouluista puuhaa tiedossa.


Riemukasta ahkerointia kullekin säädylle toivottaen,
tuotteliaan joutilas Riimis



perjantai 2. joulukuuta 2011

Jouluun valmistautumisen valmistautumista

Kirppujen kodissa ollaan vasta valmistautumassa jouluvalmistelujen aloittamiseen, kun hyvin ja perusteellisesti ja pitkään mietitty, on kuulema puoliksi tehty. Vaan kissat eivät ihan kaikkea jaksa ymmärtää. Erityisesti Albert osaa oikein huokua hiljaista paheksuntaa. Nelli puolestaan on innoissaan kaikesta liikkuvasta, jopa ikävästä imurista.

Jouluvalmisteluja

Meni kissa ihan myttyyn,
sitä taitaa ottaa pyttyyn.
Äiti huitoo imurilla,
isä leikkii poimurilla,
ja lapset joulua laulavat
-TODELLA KOVALLA ÄÄNELLÄ!


Tsemppiä kaikille kaikenlaisiin valmisteluihin!
t. Riimis