Aiemmat jutut

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Hrr...Juhannusta!

JUHANNUSTAIKA

Savua, varjoja, kesäistä kuhinaa,
ruususta kuuluu unista surinaa:
            "Tuoksua koivun, mansikan makeus...
             ...kaikkoaa kauas kaikki apeus!"



LINTU KESÄSÄÄSSÄ

Kesän valo ilahduttaa!
Samoin hyttysparvi.
Vaan lumisade, pakkanen
tirpalle on harmi.


keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Siivousta

Heissan! Pitkä blogihiljaisuus on seurausta ankarasta aivotyöstä. Koko toukokuun valmistauduin suursiivoukseen, kun lapset ovat kasvaneet niin, että suuren osan leluista voisi varastoida tai kierrättää, ja kuta kuinkin kaikki aikojen saatossa hankitut vaatteet voisi viedä jonnekin pois, kun ei ne enää kenellekään sovi.

Toukokuun puolivälin jälkeen hioin tekniikkaani kuntoon Streetin SM -kisoissakin, joissa päälajini oli kuitenkin info-pisteessä hengailu. Huomasin, että kaksi kättä on liian vähän.

Kesäkuun alkukin meni valmisteluissa ja sitten sain päähäni, että säästän siivouksen siihen, kun mieheni on matkoilla.

Oi, mikä yllätys olisi tulla uudelleen järjesteltyyn, puhtauttaan hohtavaan kotiin. Sitten seuraisi ihmetyksestä laajenneita silmiä, onnellista virnettä ja hali hali pusi pusi. Lapset pääsisivät mummolaan yökylään. <3

Joopa joo. Yllätys on muhimassa,  mutta se saattaa päättyä hieman tosisin, kuin kuvitelmissani. Laajenneet silmät -kohtaan varmaan päästään...

Lasten kanssa aloitettiin järjestelyt hirveellä energialla ja hurjalla tahtotasolla. Puolet kamoista roskiin ja kierrätykseen! Tervetuloa tyhjä tila!

Tyhjennettiin kaappeja ja hyllyjä sohville, pöydille ja lattialle, koska vain kaaoksen kautta pääsisimme tavoiteeseemme.

Tuli jalkapallon MM-kisat, joista emme ennakkoon olleet lainkaan kiinnostuneita. Kummasti olemme alkaneet katsoa alkuillan molemmat ottelut maista riippumatta. Siis minäkin, joka olen niin aamun kuin illankin torkku sekä aika antiurheilija. Siis myös antipenkkiurheilija. Voi hyvänen aika sentään.

Piti ottaa kuva ennen ja jälkeen siivouksen. No en kehtaa ottaa ennen kuvaa vieläkään....kissoillakin on hieman jo liikkumisvaikeuksia. Itselläkin on hieman uskonpuutetta, mitä ei todellakaan tapahdu usein. 

Mutta hiljaa hyvä tulee. Joulukuusi on sentään poistettu rakennuksesta! (Miksi heittää pois, kun neulaset vielä roikkuivat siinä kiinni? Ikäryhmän paine oli kuitenkin kova.) 

Dead linekin on olemassa, kun lasten kiinan serkkuja on tulossa kesänviettoon ihan heinäkuun alusta lähtien. Tuo pakko toimii meillä yleensä aika hyvin. Onneksi on nyt komeroita tyhjänä, jonne sitten viime hetkellä tyrkätä kaikki tavarat. :)


Kesävireisin terveisin,
Siivouskärpäsen puremaa onnistuneesti vältellyt kirppujoukko