Aiemmat jutut

perjantai 25. marraskuuta 2011

Joululoruja

Viimeinkin riimikirppu ystävineen sai rutistettua kasaan jouluisia loruja ja kuvia. On niitä jo odotettukin. Muutama loruista on aika perinteisen rauhallinen, mutta suurin osa taitaa olla hieman hassua hurjastelua ja malttamatonta joulunodotusta. 

Sen verran on kirpulla pikkuiset aivot, että muistikapasiteetti ei riitä ihan kaikkeen, mutta uusissa joululoruissa seikkailevat ainakin Hiski- ja Herttatonttu, joulupuuro, eläimiä poroista pikkulintuihin, karkkikeppi ja joulukuusi lahjoja unohtamatta.

Kuvat ovat sielukkaita, värikkäitä ja kaikin tavoin ihania. Erityistä yhteyttä riimikirppu tuntee hapsottavaan joulukuuseen ja punatulkuun. Joulukuusen katse ilmentää täysin kirpun mielentilaa, muutenhan kirpun olemus on tulkkumaisesti mukavan pyöreä (lapsetkin ovat jo oppineet käyttämään tuota sanaparia monen, monen muun vulgäärimman ilmaisun sijaan. Hyvä, hyvä pikkuiset, eiköhän joulupukki käväise meilläkin aattoiltana!). Pipo pitäisi vielä jostakin löytää.

Tässä pari, ainakin hetkeksi rannalle jääneistä, loruista päiväänne piristämään (tai siis niiden tarkoitus olisi piristää päivää. Jos niin ei käy, niin pahoittelut):
 


Lyhty

Lyhtyjen laulu toivoa antaa,
pimeän peittää,
valoa kantaa.
Joulu on ilon juhla.

***
 
Lahjalista
 
Tahdon supervoimat, viitan,
pitkät kalsarit.
Tahdon kaveriksi Riitan
ja Riitan hamsterit!


Iloista, rauhallista ja kaikin tavoin mukavaa joulunodotusta toivotellen,
tonttuileva Riimis
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tässä: