Aiemmat jutut

tiistai 4. helmikuuta 2014

Xin nian kuai le!

Hevonen
Kaikkea hyvää/siunausta
Hyvää uutta vuotta taas kaikille! Chunjie kuaile!

Kiinalaisen kuukalenterin mukainen hevosen vuosi alkoi jo muutama päivä sitten, perjantaina, mutta juhlahumu, vierailut ja ihan vaan oma laiskuus ovat estäneet tietokoneen ääreen istahtamisen. 

Lisäksi olen hurjan hidas kirjoittamaan mitä tahansa, joten istahtamisen lisäksi tarvitsen PALJON aikaa...ei ihme, että viime aikoina olen keskittynyt lähinnä nelirivisiin riimirunoihin. :)

Kohtahan on jo siis kevät, jos tosiaan on kiinalaisiin uskominen, kun he toivottelevat uutena vuotenaan myös iloista kevätjuhlaa. Tänään ei kyllä ainakaan aurinkoa ole täällä päin nähnyt muutoin kuin sielunsa silmin, mutta mitäpä tuosta. Tiedän, että se on tuolla jossakin!

Askeleet johtavat Annantalolle!
Torstai-perjantai oli yhtä juhlaa. Viikonloppu vain humpsahti johonkin ja maanantaina eksyin, pyynnöstä tosin, Annantalolle, jossa oli Taideneuvolan lorupussikerta. 

Lapset tekivät Tiitin, Annen ja Kelikeli -ketun kanssa ihania ja erittäin yksilöllisiä loruja pusseihinsa ja hymy oli tuokion päätteeksi vanhemmillakin kovin herkässä. 

J. Pikkukettu tutustui hyvin paikalliseen laminointikoneeseen ja muistelee vauhdikasta kolmen K:n lajitoveriaan suurella lämmöllä. 

Selfie Annantalon edessä
Ja kun Helsingin keskustaan on kirppulasta niin kovin pitkä matka, 15 minuuttia lähijunalla, jotta siellä tulisi usein käytyä, niin kettunen intoutui ottamaan kuvia lähes joka nurkalta. Jopa selfie-kuvia, joiden funktiota ei ole aiemmin voinut käsittää. Yksi pikkukirppukin saattaa viiden minuutin aikana ottaa kymmeniä kuvia itsestään ihan samassa asennossa, vaatteissa ja saman hymyn kera. Siis miksi? 

No, itse en kehdannut jäädä vilkkaalle kulkuväylälle minuutiksikaan. Se oli sekunti ja sitten menoksi...

Lopuksi vielä katsaus taustajoukkojen puuhailuihin:


PITKIÄ LANKOJA

Ikkuna akkuna
tupatakan takkuna,
kissat pankolla kehräävät.

Liikoja lankoja 
laaman turkista
Liinulle loimiksi hyrräävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tässä: